Nieuwe installaties eind 2009

Nieuwe installaties geleverd door Pro FM Broadcast eind 2009
Nieuwe installaties eind 2009
De laatste maanden van 2009 werden weer diverse stations voorzien van nieuwe apparatuur. Een greep uit de afgeronde projecten:

Nieuwe zendinstallaties werden geleverd aan Radio Atlantis Tiel , Midvliet FM, Merweradio en Omroep Soest.
In November werd de nieuwe installatie van MerweRadio opgeleverd. De bestaande installatie was inmiddels behoorlijk oud en aan vervanging toe. Twee nieuwe Aldena dipolen werden geplaatst op 1 van de bestaande masten die al op het dak stonden. Daarnaast werd ook de zender vervangen en de verbinding naar de zendlokatie onder handen genomen.Ook RDS is voor deze omroep nieuw.

In oktober hielpen we de tweede frequentie van Midvliet FM de lucht in. Midvliet had al enige maanden de vergunning en frequentie 107.9 voor Wassenaar toegewezen gekregen naast hun eigen frequentie 107.2 voor Leidschendam /Voorburg en Stompwijk. Uniek voor NL is de toestemming van het AT om vanaf 1 mast het complete gebied te bestrijken.Op een opvallend mooie dag in oktober werd de nieuwe installatie voor Midliet FM 107.9 geplaatst en de installatie voor 107.2 direct vervangen voor nieuw materiaal.
Twee RVS Aldena dipolen en een Aldena RVS 2 elements Yagi zorgen ervoor dat het signaal weer optimaal is. Beide signalen zijn via RDS gekoppeld zodat iedereen rijdend in dit gebied de automatisch naar de juiste frequentie luistert.Ook de soundprocessing werd geoptimaliseerd en hierdoor is Midvliet FM nu in het gehele gebied weer prima te ontvangen.

Radio Atlantis is de nieuwe lokale omroep voor Tiel. Pro FM Broadcast leverde de totale zendinstallatie bestaande uit zender, antennes en bekabeling.