Pro FM Broadcast bestaat 16 Jaar!

Dit was het startsein van de DAB uitzendingen op kanaal 9C.

Pro FM Broadcast bestaat 16 Jaar!
Het bedrijf wil deze nieuwe digitale radio standaard (die wordt gezien als de opvolger van de huidige analoge FM uitzendingen) beschikbaar maken voor de lokale / regionale omroepen in de Goudse regio en heeft hiervoor van het Agentschap Telecom een vergunning gekregen tot 1 Jan 2018.
Het doel van de uitzendingen is om te onderzoeken of lokale /regio gerichte DAB uitzendingen (betaalbaar) mogelijk zijn. De landelijke publieke en commerciële omroepen zenden inmiddels al een poosje uit via deze nieuwe standaard.
De uitzendingen vinden plaats vanaf de uitzend locatie van de lokale omroep RTW , in Waddinxveen en zijn in een groot gedeelte van het Groene Hart te ontvangen op kanaal 9C. = 206.352 Mhz.
U heeft hiervoor wel een nieuwe DAB radio nodig, deze zit tegenwoordig al in vrij veel nieuwe auto’s standaard ingebouwd, en zijn voor een paar tientjes overal te koop. Het bedrijf roept luisteraars op de uitzendingen waar mogelijk te beluisteren en informatie over de (ontvangst) kwaliteit terug te koppelen zodat een goed beeld kan worden verkregen hoe de installatie presteert onder verschillende inwoners van het gebied waar de zender te ontvangen is.
U kunt alle reacties mailen naar [email protected]
Op de digitale zender kunnen meerdere radio stations tegelijk worden doorgegeven en worden op dit moment alle lokale omroepen uit de regio en enkele internet radio stations doorgegeven