Nieuwe studio voor RTW FM Waddinxveen

Als ex medewerker mocht ik een nieuwe studio bouwen op een geheel nieuwe locatie
Nieuwe studio voor RTW FM Waddinxveen
Afgelopen weekend is mijn lokale radiostation in mijn dorp verhuisd naar hun nieuwe locatie. Ik begon mijn lokale radio DJ carrière daar in 1987 en sinds 1991, toen een nieuwe studio werd geïntroduceerd, was er niet veel veranderd. Hoewel ik ergens in 2000 stopte met het maken van programma's voor hen, had ik regelmatig contact met hen en deed ik de laatste jaren wat werk voor hen. Ik was erg blij dat ik de opdracht kreeg om een compleet nieuwe studio voor het station te bouwen. Met een nieuwe locatie was er een mooie kans om een nieuwe studio te bouwen, terwijl de zender via de oude studio op de oude locatie in de lucht bleef.

Hun wens was een moderne studio, met een traditioneel tintje. Als lokaal station hebben ze een gevarieerde programmering en DJ/presentatoren gebruiken nog steeds cd-spelers en zelfs de goede oude Technics SL1200 draaitafels. Het hart van de nieuwe studio is de digitale D&R Axum console met 16 faders.
Er wordt ook een vrij eenvoudige visuele radio-oplossing geïntroduceerd door de D&R camcom module te gebruiken.

De verbinding met de zenderplaats (elders in het dorp op een hoog flatgebouw) gaat nu via een MicroMPX verbinding, ter vervanging van hun oude analoge VHF STL. (nog in het rack als back-upoplossing voor het geval het internet uitvalt)
Een erg leuke klus, met veel uitdagingen waarbij we in samenwerking met de klant tot een totaaloplossing zijn gekomen waarmee het station van de jaren 90 naar de moderne tijd lanceert. Dit station is te ontvangen in een straal van ongeveer 15 km rond Waddinxveen op FM 105.8, DAB 7B en internet www.rtw.nl

Speciale dank aan Edgar Waterlander / EPM Rental voor zijn medewerking aan dit project!